2024. április 27. - Zita

Energiatakarékos fényárban a Champs-Elysées

Idén először energiatakarékos égősorok biztosítják a párizsi Champs-Elysées karácsonyi díszkivilágítását, amelynek köszönhetően hetven százalékkal csökkenhet a világ egyik legszebb sugárútjának ünnepi villanyszámlája.
2007. november 27. kedd 16:53 - Hírextra

Bertrand Delanoe főpolgármester társaságában Vanessa Paradis énekesnő kapcsolta fel hétfőn este az adventi lámpasort, amely a Diadalív és a Concorde tér közötti 2,4 kilométeres sugárutat szegélyező 415 fán világít.

A hagyományos égők helyett idén összesen egymillió - a tavalyinál nyolcszor több - kristályosan fénylő apró csillag világítja meg a Champs-Elysées-t.

Az önkormányzat úgy kíván spórolni a villanyszámlán, hogy közben nem fosztja meg a párizsiakat a karácsonyi díszkivilágítástól, s ezért az energiatakarékos megoldás mellett döntött, amelynek köszönhetően hetven százalékkal csökken a fogyasztás.

A Champs-Elysées-t, amelyen naponta közel félmillióan sétálnak végig, 1981 óta világítják ki az ünnepekre. Idén azonban a sugárút mellett száz turisták által is kedvelt párizsi épület és utca is energiatakarékos karácsonyi fényáradatban tündököl.

A díszkivilágítás nemcsak az ünnepek alatt, hanem egészen január 20-ig, a téli leértékelésekhez is mutatja az utat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását