2024. április 27. - Zita

A létszámleépítés miatt tüntettek

"Én dolgozni akarok" - ezzel a József Attila A Dunánál című verséből vett idézettel a transzparenseiken tüntettek kedden délután a General Electric váci dolgozói a gyárépület előtt.
2007. november 27. kedd 17:30 - Hírextra

A Tungsram Dolgozók Független Szakszervezetének (TDFSZ) váci alapszervezete 350 munkahely megszüntetése ellen emelte fel szavát - mondta Nagy István, az alapszervezet vezetője az MTI-nek.
A munkáltató Vácon és Kisvárdán több termék gyártásának megszüntetését tervezi, és ezért a jelenlegi mintegy ezer dolgozó közül minden harmadiknak veszélyben van a munkahelye. A demonstráció résztvevői nem sokkal két óra előtt kezdtek gyülekezni a gyár kapujánál. Mintegy 300-an gyűltek össze, amikor Selmeczy György, a TDFSZ titkára a dobogóra lépett, és üdvözölte a jelenlévőket.

Nagy István az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy folyamatosan tárgyalnak a GE vezetőségével. Az elmúlt héten a GE budapesti székháza előtt tartott demonstráció óta annyit már sikerült elérni, hogy az eredetileg még erre az évre tervezett intézkedést a cég 2008 harmadik negyedévére halasztotta. Nagy István bízik abban, hogy a további egyeztetések sem lesznek eredménytelenek.

A General Electric közleménye szerint azért szüntetik meg néhány halogéntermék és fénycső gyártását, mert csökkent irántuk a kereslet a világpiacon, illetve a magyarországi gyártás költsége ugrásszerűen emelkedik. Így elkerülhetetlennek tartják a csoportos létszámcsökkentést.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását