2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

A kiotói célok teljesítése

Az Európai Unió tagállamai tartják magukat ahhoz a vállaláshoz, hogy 2012-re nyolc százalékkal csökkentik az üvegházhatásért felelős gázok kibocsátását. Az Európai Bizottság (EB) kedden nyilvánosságra hozott jelentése megállapítja, hogy 2010-ben a tagálla
2007. november 27. kedd 16:32 - Hírextra
Mindenesetre, állítja az EB - a már korábban elhatározott intézkedéseket folytatni kell, mert csak az biztosíthatja, hogy az EU eleget tegyen kötelezettségeinek. Az Unió a légkör felmelegedéséért felelős legtöbb gáz esetében az 1990-es kibocsátási szintet jelölte meg bázis évnek - ez azonban csak a régi tagállamok esetében igaz. A 2004 után csatlakozottakra nincs általános, közös érvényes vállalás. A tagországok egyéni csökkentéseket fogadtak el, eltérő bázis évet véve alapul. Az újak azt vállalták, hogy 6 és 8 százalékkal mérséklik kibocsátásukat. Málta és Ciprus nem határozott meg ilyen értékeket.

Az Európai Bizottság Baliban, a jövő héten kezdődő új klíma konferencián hozza nyilvánosságra teljes egészében a jelentését. Az ENSZ konferenciának a Kiotó utáni célokról kellene megállapodnia. Az EU a tavaszi csúcstalálkozón egyezett meg arról, hogy 2020-ra 30 százalékkal mérsékli a káros gázok kibocsátását, amennyiben elérhető egy globális vállalás. Ha az EU-t más nem támogatja ebben, akkor csupán 20 százalékos csökkentést tart magára nézve kötelezőnek az Unió.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását