2024. május 4. - Mónika, Flórián

Tovább csökken hazánk népessége

Nagyobb mértékű volt a természetes népességfogyás az év első kilenc hónapjában, mint 2006 azonos időszakában - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal hétfőn az MTI-t.
2007. november 26. hétfő 09:46 - Hírextra
Mint a KSH írta, a születésszám havonként jelentős ingadozásokat mutatott: januárban, februárban és májusban kismértékben meghaladta az előző évit, a többi hat hónapban viszont jelentősen elmaradt attól. Ennek következményeként az első kilenc hónapban mintegy 2,8 százalékkal kevesebb újszülött jött világra, mint egy évvel korábban.

2007 első kilenc hónapjában mintegy 1,2 százalékkal többen hunytak el, mint 2006 azonos időszakában - mutatott rá a statisztikai hivatal.

A felmérés szerint a halálozások száma három hónapban volt alacsonyabb a múlt évinél, hat hónapban viszont meghaladta azt. Hozzáfűzték, hogy a júniusi 9,3 százalékos csökkenést követően júliusban 6,5 százalékkal emelkedett a halálozások száma a múlt év azonos hónapjához viszonyítva.
A KSH rávilágított arra is, hogy ezer lakosra 9,7 élveszületés és 13,2 halálozás jutott: az előbbi 0,3 ezrelékponttal alacsonyabb, az utóbbi 0,2 ezrelékponttal magasabb, mint egy évvel korábban.
A házasságkötések száma az egy évvel korábbihoz viszonyítva több mint 8,5 százalékkal volt alacsonyabb - derül ki a kutatásból. A házasságkötési arányszám 4,6 ezrelékes értéke 0,4 ezrelékponttal maradt el az előző évitől.

A statisztika szerint a természetes fogyás mértéke az idén 3,5 ezrelékre nőtt a tavalyi 3,1 ezrelékről. Magyarország lakossága mintegy 13.000 fővel csökkent, a népesség lélekszáma az időszak végén 10 millió 53 ezer volt - közölte a KSH.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását