2024. május 12. - Pongrác

Nagy-Britannián kívülre költözhet az Aston Martin

A tradicionálisan brit Aston Martin története során először anyaországán kívül is beindíthatja a gyártást, mivel nem bír lépést tartani a kereslettel. Európán kívülre viszont nem merészkedne a gyár.
2007. november 26. hétfő 09:18 - Hírextra
Az új DBS piacra dobásával kellemes dilemmával szembesült az Aston Martin, jelenleg ugyanis annyi vevőjük van, amennyit belátható időn belül nem képesek kiszolgálni. Mivel a régebb óta forgalmazott V8 és DB9 iránt is töretlen az érdeklődés, a Gaydonban található üzem csúcsra van járatva, az Aston Martinnak így sürgősen új kapacitás után kell néznie, ha nem akarja eltolni új modelljeinek bemutatását. A Financial Times információi szerint ezek a nehézségek azt eredményezhetik, hogy a márka gyártókapacitásának egy részét Nagy-Britannián kívülre költöztetik, erre pedig a vállalat fennállása alatt - 93 éve - még soha nem volt példa. Az Aston Martin állítólag már több neves céggel felvette a kapcsolatot a gyártás kiszervezését illetően, szóba került a Pininfarina, a Karmann, a Magna Steyr és a finn Valmet is. Az Aston egyik embere azt nyilatkozta, hogy egyelőre vizsgálják a projekt megvalósíthatóságát illetve mérlegelik az egyes partnerek ajánlatait, de legkésőbb néhány héten belül döntést hoznak az ügyben.

Mindez azt jelenti, hogy a 2009-re esedékes négyajtós Rapide vagy a Vanquish utódja már nem a szigetországban készülne, ami sokak számára csalódást jelenthet, ennek ellenére valószínűleg az Aston Martinok minősége a jövőben sem fog leromlani.
Forrás: A5.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását