2024. április 29. - Péter

Civil törvényjavaslatok

25 "civil törvényjavaslatot" adtak be az Országgyűlésnek idén a nagy nyári fesztiválokon. Az Országgyűlés három fesztiválon , az EFOTT-on, a Sziget Fesztiválon és a SZIN-en állított fel információs irodát idén nyáron, ahol egyebek mellett a résztvevőknek
2007. november 26. hétfő 13:21 - Hírextra
22-en összesen 25 "civil törvényjavaslatot" adtak be, a többi között például a női képviselők számának növeléséről, a dohányzás tiltásáról, illetve a kétkamarás parlament visszaállításáról.

Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke hétfőn a Parlamentben fogadta a legérdekesebb törvényjavaslatok benyújtóit, köztük a legfiatalabbat is, egy 16 éves pécsi gimnazista lányt, aki azt javasolja, hogy szülessen törvény a dohányzás betiltásáról a zárt programhelyszíneken. A "civil törvényjavaslatok" között szerepel olyan is, amely visszaállítaná a kétkamarás országgyűlést, akad, amely ingyenes gyógyfürdőzési lehetőséget biztosítana a nyugdíjasoknak, de van olyan javaslat is, amely szerint a jövőben a kozmetikai, illetve a háztartási cikkeken fel kellene tüntetni, ha azokat állatokon tesztelték.

Több olyan törvényjavaslat is összegyűlt az idén nyáron a különböző fesztiválokon, amelyekkel már az Országgyűlés foglalkozik, illetve foglalkozott korábban, ilyen például a női képviselők létszámának növelése, amelyről most lesz zárószavazás a Parlamentben, de ide sorolható az országgyűlési képviselő létszámának csökkentése, illetve a szabad házasodási jog szexuális hovatartozástól függetlenül is.

Szili Katalin a Parlamentben megjelent fiatal javaslat-benyújtóknak ígéretet tett arra, hogy törvényjavaslataikat továbbítja az Országgyűlés illetékes szakbizottságainak.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását