2024. április 29. - Péter

A magyar képregény ünnepe

A Magyar Képregénykiadók Szövetsége harmadik alkalommal rendezi meg év végi képregény-kiállítását és vásárát, a Hungarocomixot. Az eseménynek új helyszín, az Aranytíz Művelődési Központ ad otthont december másodikán.
2007. november 26. hétfő 19:07 - Hírextra

A Magyar Képregény Akadémia standjánál egész nap képregényiskola várja az érdeklődőket. A kiadók portáján a magyar alkotók folyamatosan dedikálják műveiket, míg délután fél egytől animációs filmeket vetítenek. Az eseményen részt vesz Nemere István, akivel fél háromtól beszélgetnek az Acélcápa című képregény újrakiadásáról - számoltak be a szervezők a rendezvény részleteiről a hétfőn tartott sajtótájékoztatón.

Az eseményen a szövetség tagkiadói ezúttal is számos különlegességgel várják az érdeklődőket. Az amerikai képregények közül a legtöbb a szuperhősök kategóriába tartozik, így megtalálható majd a Batman, a Bosszú angyalai, a Pókember és az X-Men is a Hungarocomixon.

Az európaiak közül Marjani Satrapi Párizsban élő iráni művésznő önéletrajzi képregénye, a Persepolis első kötete számít különlegességnek. Frank Miller kultikus Sin City-sorozatának harmadik része és a Kázmér és Huba gyűjteményes kiadásának második kötete is sok képregénygyűjtőnek jelent majd csemegét.

A japán mangák és koreai manhuák kedvelői a már ismert Árnybíró-, Bania- és Naruto-sorozatok mellett két új szériával ismerkedhetnek meg, az inkább lányoknak szóló Borsmentával és a hírhedt regény alapján készült D., a vámpírvadásszal.

Új kiadvánnyal jelentkezik a Magyar Képregény Akadémia alkotógárdája, saját lapjuknak, a Pinkhellnek a 4. száma egyben a kiállítás anyagát is adja. A csapat két tagjának, Cserkuti Dávidnak és Gáspár Tamásnak külön albuma is megjelenik, amelyből kiderül, hogyan készült a közismert Unicum-reklámkampány grafikai eleme.

Két klasszikus magyar képregényt adnak ki újra: a Sebők Imre-életműsorozat 5. köteteként a Szegény gazdagokat, míg Sarlós Endrétől Nemere István Acélcápája jelenik meg. A választékot a Papírmozi képregényantológia 3. kötete teljesíti ki, benne amerikai, európai és japán képregényekkel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását