2024. április 26. - Ervin

Mobilon a vonaljegyet

Várhatóan 2008 tavaszától SMS-ben is meg lehet váltani a BKV-vonaljegyet - adta közre a BKV vasárnap délelőtt közleményében. Az elképzelések szerint a megváltott jegy hétköznap 60 percig, hétvégén 90 percig lenne érvényes. Ezalatt az idő alatt mindenféle
2007. november 25. vasárnap 14:19 - Hírextra
A közlemény szerint a BKV-járművekre csak azután lehet majd felszállni, ha megérkezett a visszaigazolás. A jegynek az ellenőrzés pillanatában érvényesnek kell lennie. Éjszaka is működne a szolgáltatás, így akkor is lehet majd így jegyet váltani.

A BKV ezzel igyekszik megkönnyíteni a jegyvásárlást, megszüntetni a gyakran panaszolt hosszú sorban állást - fogalmaz a cég.

A BKV emlékeztet arra, hogy Prágában is a jövő év elején tervezik az SMS-jegyek bevezetését. Az ottani rendszer szerint az utasok a telefonjukat fogják megmutatni az ellenőröknek. Amennyiben az ellenőr úgy véli, hogy a menetjegy hamísított egy újabb SMS segítségével tudja majd leellenőrizni. Budapesten is hasonló módon működne ezeknek a jegyeknek a bemutatása - írja a BKV.

A prágai közlekedési vállalat szakértője is alátámasztotta, hogy a rendszer olcsóbb, mintha mindenhova automata jegykiadót szerelnének fel. A jegyek ára növekedik, de másfél órán keresztül felhasználható az összes közösségi közlekedést segítő járművön.

A módszer már több európai nagyvárosban is sikeres fogadtatásban részesült. Göteborgban a jegyforgalom 40-%-át, míg Helsinkiben 30% adják az SMS-jegyek, de Bécsben is igen népszerű a digitális jegy - írja a BKV.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását