2024. április 25. - Márk

Erdei megint győzött

Erdei Zsolt megosztott pontozással legyőzte a panamai Tito Mendozát a drezdai profi gálán, s ezzel kilencedik alkalommal védte meg a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoki címét.
2007. november 25. vasárnap 14:10 - Hírextra
WBO félnehézsúlyú világbajnoki címmérkőzés:

Erdei Zsolt (magyar)-Tito Mendoza (panamai) pontozásos győzelem (116-112, 117-111, 111-117)

Óvatosan kezdte a mérkőzést a világbajnok, aki az első menetben többnyire a távolságot kereste a nála fél fejjel magasabb Mendoza ellen. Az első menetben Erdei gyors balegyenesei többször találtak, védekezése pedig nagyon biztosnak tűnt. A második három percben sem volt igazán nagy az iram, a címvédő villámgyors balegyenesei ezúttal is hatásosnak bizonyultak, ugyanakkor Mendoza is meg-megvillant.

A harmadik szakaszban is Erdei balljai domináltak, ám egyszer kétszer már a jobb kezét is megvillantotta, több tiszta kombináció is Mendoza fején landolt, így ez a menet már egyértelmű magyar fölényben telt.

A negyedik menet elején kissé váratlanul Mendoza egy jól sikerült ütéssel keményen eltalálta Erdeit, aki láthatóan megrogyott. A panamai ezt megpróbálta kihasználni, keményen sorozta riválisát, aki azonban sikeresen menekült, majd fogással törte meg ellenfele lendületét, így az utolsó percre össze tudta szedni magát.

A folytatásban Erdei feledtetni próbálta korábbi megingását, nagy lendülettel ment előre, balegyenesei ismét pontosak voltak, Mendoza ugyanakkor többször keményen válaszolt, így szikrázó ütésváltások zajlottak a ringben.

A hatodik periódus a harmadikat idézte: Erdei ballal rendre talált, a panamai nem tudott vele mit kezdeni, sőt, több jobbost is beszedett, így újra Erdei dominált. A kép a hetedik menetben sem változott, miután a címvédő végig fölényben volt.

Az eseménytelen nyolcadik menet után, a kilencedikben kemény adok-kapok folyt a ringben, Erdei azonban pontosabbnak tűnt, míg a tizedikben egyikük sem volt meggyőzőbb a másiknál.

A hajrában kicsit úgy tűnt, mindkét öklöző úgy érzi, vezet, mert egyikük sem kapcsolt nagyobb sebességbe, Erdei továbbra is ment előre, Mendoza hátrált, ám az ütései a magyarnak voltak pontosabbak.

A mérkőzést végül megosztott pontozással nyerte Erdei Zsolt, aki így kilencedik alkalommal is megvédte címét és egyben profi pályafutása 28. győzelmét aratta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását