2024. április 27. - Zita

Kósz Zoltán volt a dulakodó

Kósz Zoltán, a Sydneyben olimpiai bajnoki címet szerző magyar csapat tagja volt az egyike annak a két férfinek, akik péntek hajnalban Budapesten, az I. kerületi Alagút utcában incidensbe keveredtek a rendőrökkel. A történtek másik résztvevője szintén egy
2007. november 23. péntek 17:01 - Hírextra

Ez Ambrus Zoltán, a PVSK-Füszért vezetőedzője szavaiból derült ki, aki az MTI-nek nyilatkozva kijelentette: felfüggesztette Kósz Zoltán és Petőváry Zsolt játékjogát "a péntek hajnalban a budapesti Alagút utcában történt incidens miatt".

"Nem játszanak a csapatban, amíg nem tudjuk meg pontosan, mi történt" - mondta Ambrus Tamás. "Nem vagyok hajlandó azonosulni ilyen cselekedetekkel, nem erről szól a pécsi vízilabda. Nem szeretném, ha bárki összemosná a történteket azzal a munkával, amit Pécsett elkezdtünk, ahol sikerült három év alatt nemzetközi szintű csapatot kialakítani"- hangsúlyozta.

A péntek hajnalban a I. kerületi Alagút utcában történtek ügyében hivatalos személy elleni erőszak bűntettének gyanúja miatt indult nyomozás. Az igazoltatásra megállított gépkocsit - amelyben heten utaztak - a Sydneyben olimpiai bajnoki címet szerzett, 40 éves Kósz Zoltán vezette, az ő bilincsbe verése után pedig egyik utasa, Petőváry Zsolt kezdett dulakodni a rendőrökkel. Az esetről péntek reggel több médiumban is felvételek jelentek meg, amelyeket egy szemközti ház lakója készített.
A távirati iroda rendőrségi forrásból korábban csak annyit tudott meg, hogy a kocsit egy 40 éves vízilabdázó vezette, verekedő társa pedig nála két esztendővel idősebb.

A hivatalos személy elleni erőszak bűntettének gyanúja miatt megindított nyomozás tényét a Fővárosi Főügyészség szóvivője is megerősítette, miután a rendőrség az eset iratait megküldte a Budapesti Nyomozó Ügyészségnek.

Morvai Attila elmondta: egyelőre ismeretlen tettes ellen nyomoznak, és jelenleg is tanúkihallgatásokat tartanak az ügyben, hogy néhány órával az eset után, a lehető legrövidebb idő alatt tisztázzák, mi is történt.

Az MTI egy szemtanútól értesült arról, hogy a dulakodás pénteken hajnalban az Alagút utcában, mintegy 30 méterre az Alagút bejáratától alakult ki két férfi és az őket igazoltató rendőrök között.
A szemtanú elmondása szerint a rendőrök megállították a két férfi személygépkocsiját, melyben többen ültek, majd a vezetőt többször megszondáztatták. A szonda - a szemtanú állítása szerint - nem mutatott ki alkoholos befolyásoltságot, mire az illető vitába keveredett a rendőrökkel. A rendőrök megbilincselték őt, s a másik férfi ekkor kezdett dulakodni velük. A dulakodás közben megrongálódott a rendőrautó, leesett a rendszáma, jobb első sárvédője pedig behorpadt.

A szemtanú elmondása szerint az egyik igazoltatott azt kiáltozta, hogy ő olimpiai bajnok. Az eset hajnali három óra tájban történt, a helyszínelés nem sokkal öt óra előtt fejeződött be.

A BRFK sajtóügyeletesének korábbi tájékoztatás szerint a két férfi a kihallgatás után távozhatott a rendőrségről. A sofőrt - ha pozitív lesz a vérvizsgálat eredménye - ittas vezetés miatt vonhatják felelősségre.

Kormos Endre arról nem tudott nyilatkozni az MTI-nek, hogy amiatt is eljárás alá vonják-e a dulakodó férfit, hogy rúgásai következtében megrongálódott egy rendőrautó.

A sajtóügyeletes azt az információt megerősítette, hogy az igazoltató rendőröknek XII. kerületi kollégáik segítségével kellett megfékezniük a dulakodót.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását