2024. április 29. - Péter

Éttermi fizetés mobilról

A vizitdíj, az autópálya-matrica, a színházjegy és a parkolási díj megfizetése mellett már az éttermi fogyasztás is elszámolható mobiltelefon segítségével.
2007. november 23. péntek 17:05 - Hírextra

Sokan félnek kiadni kezükből bankkártyájukat, vagy hosszadalmasnak tartják ezt a fizetési módot, és inkább készpénzzel vásárolnak. Ezen a problémán segít az új mobilszolgáltatás, amelynek révén immár az éttermi számla is pillanatok alatt kiegyenlíthető a maroktelefonnal.

A vendégnek csak el kell indítania egy alkalmazást, amellyel egy menüből kiválaszthatja az adott éttermet és megadhatja a fizetendő összeget. Ha még nem felhasználó, az alkalmazást egy alapdíjas SMS elküldésével pár perc alatt telepítheti telefonjára és akár azonnal használhatja is. A tranzakcióról az étterem internetes kapcsolaton vagy a pincérnél lévő mobiltelefonon kap értesítést. A fizetés az ügyfél Visa vagy MasterCard típusú bankkártyájáról történik - áll az egyik mobil fizetési és banki szolgáltatások fejlesztésére szakosodott szoftvertechnológiai cég, valamint a szolgáltatás elindításában résztvevő bank közleményében.

"A mobillal való fizetés gyorsabb és egyszerűbb, mint egy hagyományos kártyalehúzás, és vendégeinknek is nagyobb bizalmat sugall" - idéz a közlemény egy vidéki étteremtulajdonost. Egy - ugyancsak szegedi - szórakozóhely vezetője a fiatalok figyelmét szeretné felkelteni az új szolgáltatással.

A jövőben további mobilalkalmazásokat vezetnek be, a közlekedés, a szórakozás és a közigazgatás területén is - mondta az MTI-nek Fejes Sándor, a Hedz Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását