2024. május 4. - Mónika, Flórián

A BOM válasza

A BOM meglepődött az Olimpiai Bajnokok Klubja részére címzett nyílt levelén, melyben az OBK az ötkarikás játékok Budapestre hozatala ellen fejtette ki érveit.
2007. november 23. péntek 16:57 - Hírextra

"Mi - az olimpiai játékok érmesei és résztvevői - fontosnak tartjuk a közvélemény tudomására hozni és hangsúlyozni, hogy az OBK által kedden közreadott nyílt levél tartalma nem egyezik meg teljesen valamennyi magyar olimpiai bajnok és sportoló véleményével." - áll a BOM nyílt levelében.

A BOM leszögezi, egyetért az OBK-val abban, hogy ma Magyarország nem alkalmas egy olimpia megrendezésére, mert többek között nincsenek ehhez megfelelő létesítményei, s alulfinanszírozott a magyar sportélet, így folyamatosan csökken a versenyzők, különösen az utánpótláskorú sportolók száma.

"Nem értünk viszont egyet azzal, hogy a szomorú valóság indok a beletörődésre és ok a "nagy álmunkról" való lemondásra. Mint ahogy azzal sem értünk egyet, hogy pusztán egy jó pekingi szereplés ezen a helyzeten bármit is változtatna. Úgy gondoljuk, ha mindig csak a soron következő olimpiára koncentrálunk, hosszú távú stratégia nélkül, akkor a magyar sport belátható időn belül alighanem teljesen elveszti a hosszú évek óta őrzött előkelő helyét a nemzetközi sportvilágban. Éppen ezért tartjuk igazán fontosnak, hogy a BOM folytassa eddigi munkáját és az alapítói és támogatói által összeadott pénzeket továbbra is a 2020-as Budapesti Olimpia ügyének az előremozdítására fordítsa, ahogyan azt eddig is tette." - szól a BOM nyílt levele, amely szerint "egy Magyarországon rendezett nyári olimpia mind az ország, mind pedig a főváros gazdasági és infrastrukturális fejlődését, nemzetközi tekintélyét, az itt élő emberek, valamint edzőink és sporttársaink életét pozitív módon befolyásolná. Ehhez viszont már ma meg kellene kezdeni a felkészülést. El lehetne kezdeni a nemzetközi sportdiplomáciai kapcsolatok és lobbicsatornák ezirányú kiépítését, el lehetne fogadni a felkészülést biztosító Olimpia Törvényt. Be lehetne építeni az Új Magyar Sportstratégiába egy célirányos 2020-as utánpótlás-nevelést, dönteni lehetne végre a Puskás Ferenc Stadion sorsáról. Mindemellett meg lehetne építeni egy "európai" szinvonalú autóutat a Ferihegyi Reptérre, be lehetne már most építeni az olimpia koncepcióját az Új Magyarország Fejlesztési Tervbe, valamint Budapest és a rendező vidéki városok arculatának és közlekedésének fejlesztési terveibe."

"...A kérdés csak az, hogy tudunk-e hinni abban, hogy 13 év múlva tarthatunk ott, ahol Görögország tartott 3 évvel ezelőtt, amikor Athén otthont adott az Olimpiai Játékoknak, és képesek vagyunk-e a cél érdekében valóban minden tőlünk telhetőt megtenni." - zárul a levél, amelynek aláírói között van az egyformán olimpiai bajnok Benedek Tibor, Kammerer Zoltán, Kolonics György, Kovács István, Vörös Zsuzsa, Martinek János, Nagy Tímea és Móna István.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását