2024. április 19. - Emma

Negatív Kovács Ági doppingja

Negatív eredményt hozott Kovács Ágnes doppingtesztje. Ez abból az értesítésből derül ki, amelyet a Magyar Úszó Szövetség kapott a Magyar Antidopping Csoporttól (MACS).
2007. november 22. csütörtök 12:12 - Hírextra
MACS-csal az analízist végző seibelsdorfi WADA-akkreditált laboratórium tudatta a végeredményt, miután végzett a magyar olimpiai bajnoknő november 8-án levett vizeletmintájának elemzésével.

Kovács Ágnes jelenleg a magyar válogatott keret tagjaként a december 13. és 16. között esedékes rövidpályás Európa-bajnokságra készül az esemény helyszínén, Debrecenben.

A Kőbánya SC klasszisa a november 8-i mintaadás előtt október 30-án versenyen kívüli, előre be nem jelentett doppingellenőrzés során 25 milliliter mennyiségű mintát szolgáltatott, mely az előírt minimummennyiséget (75 ml) nem érte el, és doppingellenőrzés céljából nem volt elfogadható.

Ezt követően a további mintaszolgáltatást a sportoló, hivatalos elfoglaltságával indokolva megtagadta, és a megtagadás tényét írásban elismerte. Ez a hatályos jogszabályok és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) kódexe értelmében doppingvétséget megalapozó magatartásnak minősül. A MÚSZ fegyelmi bizottsága azonban múlt csütörtökön úgy döntött, a versenyző nem követett el doppingvétséget.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását