2024. május 18. - Erik, Alexandra

Makón lézeres traffipax

Új, lézeres sebességmérő készüléket kapott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, amelyet a 43-as főútvonalon, Makó térségében fognak üzemeltetni a rendőrök. A sebességmérő készülékre azért volt nagy szükség, mert az év eleje óta megnövekedett a forgalom
2007. november 22. csütörtök 06:46 - Hírextra
Csak idén Makó térségében 5 halálos közlekedési balesetben 12 ember halt meg. A legsúlyosabb ezek közül a makói Maros hídon történt buszbaleset, amelyben nyolcan vesztették életüket. Ebben a balesetben is közrejátszott a gyorshajtás - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Lukács János dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány.

Buzás Péter, Makó polgármestere a Független Hírügynökségnek elmondta: január elseje - Románia és Bulgária uniós csatlakozása óta - a teherforgalom megháromszorozódott, de a személyforgalom is a duplájára nőtt. Rengeteg a gyorshajtó a 43-as főúton, ez különösen a településeken veszélyes, ezért kezdeményezte az önkormányzat az ORFK-nál a sebességmérő beszerzését.

Csongrád megyében ezzel már 7 lézeres sebességmérő készülékkel ellenőrzik a közlekedést a rendőrök, közülük az egyik - egy beépített infra lámpának és egy GPS-nek köszönhetően - éjszaka is és akár menet közben is képes a gyorshajtók kiszűrésére.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását