2024. április 26. - Ervin

Halljátok az evangéliumot?

A hallássérültek evangelizálását és lelki gondozását tűzte ki célul a református egyház siketmissziója - közölte Járai Lóránt misszióvezető csütörtökön Budapesten a református zsinaton tartott beszámolójában.
2007. november 22. csütörtök 14:35 - Hírextra
A 2005 óta a Református Misszió Központ keretei között tevékenykedő siketmisszió működése a két világháború közötti időre nyúlik vissza, és Jézus missziós parancsának megfelelően közvetíti a Biblia üzenetét jeltolmácsolás útján a siketek és nagyothallók számára - közölte Járai Lóránt.

A beszámoló szerint Magyarországon a lakosság mintegy 10 százaléka nagyothalló vagy siket, akiknek - más embertársaikhoz hasonlóan - igényük lehet a Biblia ismeretére, Jézus tanításának elsajátítására.

Járai Lóránt megemlítette, hogy hét településen folyik a siketek és nagyothallók hittanoktatása, a legrégebb óta Vácott. Ifjúsági programokat, nyári táborokat szerveznek és igyekeznek a már konfirmált, tehát egyházi értelemben felnőttnek számító gyülekezeti tagjaikkal is szoros kapcsolatot ápolni, amellyel el szeretnék érni, hogy a gyülekezeti életben is aktívan vehessenek részt - tette hozzá.

Szólt arról, hogy a fiatalok közösségi életének felpezsdítésére létrehozták a kreatív szobákkal berendezett Mindenki Otthona Játszóházat, amelyet két éve először Debrecenben, majd idén tavasztól Budapesten is beindítottak. A Mindenki Otthona Játszóház keretében jelnyelvtanfolyamot indítottak, gyermeknapi programokat rendeztek, múzeumokat látogattak és megalakult az első fotószakkör is.

A misszióvezető utalt arra is, hogy munkaerő-hiánnyal küzdenek, 40-50 önkéntes teológus végez munkát náluk, ám csak 3 főállású alkalmazottjuk van, létszámukat feltétlenül emelni szeretnék.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását