2024. április 20. - Tivadar

Bollók Csaba filmje helvét földön versenyez

Bollók Csaba Iszka utazása című rendezését pénteken mutatják be a svájci Bellinzonában megrendezett nemzetközi ifjúsági filmfesztiválon, az alkotás Castello d,Oro, azaz az Arany kastély-díjért kel versenyre - tájékoztatta a Magyar Filmunió csütörtökön az
2007. november 22. csütörtök 17:54 - Hírextra
A svájci seregszemlére, amelynek célja az ifjúságot érintő témákat feldolgozó alkotások bemutatása, 2002 óta először kapott meghívást magyar film - hangsúlyozta Papp Csaba Zoltán, a filmunió munkatársa, hozzátéve, hogy a Castellinaria Nemzetközi Ifjúsági Filmfesztiválra Csere Ágnes, a film producere is ellátogat.

Közleménye szerint az Iszka utazása a bellinzonai szerepléssel párhuzamosan a spanyolországi Ourense-ben a független filmek nemzetközi mustráján a Calpurnia-díjért versenyez, december első napjaiban pedig Észtországban a tallinni Black Nights filmfesztivál tűzi műsorra.
Bollók Csaba 2007-ben készült alkotása az Isztambulban megrendezendő Mozi és történelem elnevezésű filmművészeti találkozóra (Cinema and History Meeting) is meghívást kapott - fűzte hozzá Papp Csaba Zoltán.

Az Iszka utazása, amely a legjobb szerzői filmnek járó díjat kapta a 38. Magyar Filmszemlén, egy tizenkét éves lányról szól, aki iskola helyett az utcán éli az életét egy kelet-európai bányászvárosban. Vasat gyűjt, kantinban kéreget, ahogy ő mondja, "sok kicsi pénzzel" támogatja szüleit, akik rendszeresen elverik.

Iszka egy nap végleg elmegy otthonról, az utcáról egy árvaházba, végül egy újabb csavargás közben emberkereskedők hálójába kerül, akik egy kikötőbe viszik, és eladják. A filmben utcagyerekek játsszák a saját életükkel sokban megegyező történetet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását