2024. május 10. - Ármin, Pálma

Békés és Bihar: béke, nincs vihar

Vegyes bizottságot hozott létre Békés megye önkormányzata és a romániai Bihar megye tanácsa annak érdekében, hogy elősegítsék a két megye fejlesztési programjainak összehangolását, illetve közös projekteket valósítsanak meg. Erről a Békés Megyei Önkormány
2007. november 22. csütörtök 18:20 - Hírextra
Domokos László elmondta: a két grémium által közösen felállított testület közös fejlesztési projekteket fog kidolgozni, segítve a megvalósításhoz szükséges előkészítő munkát is. A két megye a területfejlesztési kérdésekben összehangolja tevékenységét, különösen azért, mert számítanak a 2007 és 2013 között megnyíló uniós pályázati forrásokra.

Demian Aurel, Bihar megye tanácsának főjegyzője azt hangsúlyozta, hogy a bizottság megalakítása megteremti a jogi kereteket az együttműködéshez, s különösen annak örült, hogy már konkrét programjavaslatokat is elfogadtak.

A bizottság ugyanis hét, összesen 13 millió euróba kerülő, és még bővíthető listát fogadott el, amelyben szerepel például új közút építése Mezőgyán és Újszalonta, valamint Körösnagyharsány és Körösgyéres között, továbbá a Nagyvárad-Körösnagyharsány-Vésztő vasútvonal még hiányzó vasúti szakaszának a kiépítése.

A felek ugyanakkor elfogadtak több olyan, összesen 115 millió euróba kerülő projektcsomagot is, amelyet nem a határ menti együttműködésre szánt uniós forrásokból, hanem a két kormány közös támogatásával valósítanának meg.

Ezek között szerepel például egy Körös-vidéki hídrehabilitációs program nyolc-nyolc folyami híd felújításával, valamint egy térségi turisztikai program a síkság és a hegyvidék összekapcsolásával .
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását