2024. május 2. - Zsigmond

Szabotázs a vasúton

A vasutasok sztrájkjával küzdő francia államvasutak (SNCF) szerdán bejelentette, hogy több szabotázsakciót hajtottak végre a TGV szupergyorsvasút vonalai ellen. A vasutas szakszervezetek, a kormány és a vasúttársaság képviselői szerdán tartanak megbeszélé
2007. november 21. szerda 13:24 - Hírextra
Az SNCF közleményében tudatta, hogy az este több helyen egyszerre hajtottak végre szabotázs akciókat a gyorsvasút hálózat ellen, hosszabb késéseket okozva a sztrájk miatt amúgy is lelassult vonatközlekedésben. Az egyik vonalon gyújtott nagyobb tűzben harminc kilométeres szakaszon megsérült a jelzőrendszer, a normál vasúti sínekre kényszerítve a TGV vonatokat.

A cég nem közölte, hogy kik követték el az akciókat, bár korábban felhívták a figyelmet arra: harciasabb szakszervezetisek megrongálhatják a TGV hálózatot.

A sztrájkolók a kormány nyugdíjreformterve ellen tiltakoznak, Nicolas Sarkozy köztársasági elnök ugyanis meg akarja szüntetni a kedvezményes közalkalmazotti nyugellátást. A szakszervezetek szerdán ülnek le tárgyalni az állami vasúttársasággal, de közben tovább folytatják a munkabeszüntetést.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását