2024. április 23. - Béla

Közlekedési törvények vitája

Az Országgyűlésben kedden befejeződött a közlekedési törvények általános vitája; a javaslathoz mintegy 55 módosító indítvány érkezett.
2007. november 21. szerda 07:57 - Hírextra

Podolák György (MSZP) közölte: az elmúlt egy hét alatt sikerült a szakmai szervezetekkel egyeztetni, így a közlekedésbiztonsággal kapcsolatban megfelelő módosító javaslatokat dolgoztak ki. A politikus közölte: ismeretei szerint 55 módosító indítvány érkezett a törvényjavaslathoz.

A politikus kitért arra: gondot okozott, hogy a törvényjavaslat nem volt megfelelő összhangban az állami vagyon védelméről szóló törvénnyel. Hozzátette: az ezzel kapcsolatos módosító javaslatokkal sikerült megteremteni az összhangot.

Podolák György kijelentette: a javaslat a benyújtott módosításokkal megfelel a követelményeknek.
Kiss Ferenc (MSZP) azt hangsúlyozta, hogy ha Magyarország átveszi az európai előírásokat az 50 kilométernél hosszabb útra induló hivatásos gépjárművezetők esetében, ennek anyagi következményei is vannak. Így a szigorítás esetében ezzel is számolni kell - tette hozzá.

Katona Kálmán (MDF) kijelentette: a törvényjavaslat leggyengébb pontja az objektív felelősség kérdése. Ezt módosító javaslatokkal lehet korrigálni, így formálódik a jó megoldás - mondta, hozzátéve: így szerint akár jó törvény is születhet.

Több felszólaló nem volt, így az ülést vezető Harrach Péter lezárta az általános vitát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását