2024. május 2. - Zsigmond

Biciklivel a sztrájk alatt

Alig több mint négy hónap alatt több mint tízmillió alkalommal kölcsönöztek kerékpárt Párizsban, az önkéntes kerékpárkölcsönzőben éves bérletet váltók száma pedig meghaladta a 150 ezret - közölte a párizsi polgármesteri hivatal egyik közlekedési vezetője.
2007. november 21. szerda 07:07 - Hírextra

"A sztrájkok miatt a kerékpárkölcsönzőt igénybe vevők száma a vártnál korábban haladta meg a 10 milliót. Az éves bérletet váltók száma már meghaladta a 150 ezret, az éves célkitűzés 200 ezer volt" - jelentette be Denis Beaupin, környezetvédő önkormányzati képviselő.

A július 15-én indított párizsi önkiszolgáló kerékpárkölcsönzőnek (francia nevén Vélib) már a kezdetekor nagy sikere volt, augusztus 21-én a felhasználók száma meghaladta a 2 milliót, szeptember 25-én pedig az 5 milliót.

Négy hónap után elmondhatjuk: nem csalódtunk a Vélib sikerében és hasznos voltában - jelentette ki Beaupin, aki a szolgáltatást az elővárosokra is ki szeretné terjeszteni.

A párizsiak az elmúlt napok közlekedési sztrájkjai idején valósággal megrohamozták az önkiszolgáló kerékpárkölcsönzőkben igénybe vehető kétkerekű járműveket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását