2024. április 19. - Emma

Tárgyalás a befalazott hívőkkel

A világvégét és az utolsó ítéletet Penza közelében egy barlangban befalazva váró hívőket a helyi hatóságok reményei szerint hamarosan Pjotr Kuznyecov, a szekta alapítója próbálja majd rábírni az akció feladására.
2007. november 20. kedd 14:53 - Hírextra

Kuznyecovot néhány napja pszichiátriai kivizsgálásra egy elmegyógyintézetbe vitték, s ott készítik fel a tárgyalásra - mondta el az Interfax hírügynökségnek Jevgenyij Guszejnov, a regionális kormány belpolitikai kérdésekben illetékes vezetője.

"A pszichiáterektől kapott információk szerint a gyógyítás eredményei alapján feltételezhető, hogy Kuznyecov képes lesz megfelelően vezetni a tárgyalást" - mondta az illetékes azzal, hogy egyelőre a barlangban lévő gyerekek kiengedéséről van szó. Guszejnov szerint szerdán vagy csütörtökön szeretnék megejteni a megbeszélést, de a döntést az orvosok hozzák meg a páciens állapota alapján.

Ugyancsak kedden a Komszomolszkaja Pravda újra helyszíni riportot közölt a helyszínről, abból az alkalomból, hogy az ortodox egyház pópái próbálták jobb belátásra bírni a szekta tagjait.
A pópák a szellőzőnyíláson át tudtak beszélni a barlangban lévőkkel, de a fotókon jól látszik, hogy már vastag hótakaró borítja a nyílást is. A bentiek szóvivője az ördögtől valónak nevezte az egyházat is, "mert hisznek benne az emberek, és így nem értik, hogy közeleg a világvége, és mert az egyház bemocskolódott anyagi luxussal". Arra, hogy a gyerekeket engedjék ki, mert azoknak gondoskodásra és iskolára van szükségük, a benti férfihang az elfajulás melegágyának, mocsárnak nevezte az iskolát, amelyben számítógép és internet van. A felajánlott segítséget elutasította azzal, hogy mindenük megvan, senki nem panaszkodik, és semmit el nem fogadnak, így aztán a pópák dolgavégezetlenül távoztak a helyszínről.

A barlang erőszakkal való kiürítésének lehetőségét a helyi hatóságok kizárják, mivel a bent lévők csoportos öngyilkossággal fenyegetőztek, és a szakértők egyetértenek abban, hogy erre képesek is.
A területi kormánynál folyamatosan ülésezik egy bizottság, amely azon töri a fejét, hogy ki a hibás, és hogy mi a teendő. A hibást már megtalálták a körzeti rendőr személyében, aki nem vette észre, hogy illetékességi területén egy nagy csoport fél évig ásott egy barlangot, de arra, hogy mi a teendő, egyelőre nincs válasz.

November közepén derült fény arra, hogy 29 ember, köztük több gyerek már egy ideje egy befalazott barlangban várja a világvégét, amely szerintük májusban következik be.

A szekta vezére ellen bűnvádi eljárást indítottak "az állampolgárok személyiségét és jogait sértő egyesülés szervezésére" vonatkozó paragrafus alapján, s legfeljebb 200 ezer rubel bírságra, vagy három év szabadságvesztésre ítélhetik, de egyelőre pszichiáterek gondjaira bízták.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását