2024. április 12. - Gyula

Leszbikus kiadó alakult

Leszbikus nőkről szóló irodalmi alkotásokat terjesztő könyvkiadót alapítottak Csehországban, a volt kommunista tömb melegek iránt egyik legtoleránsabb államában.
2007. november 20. kedd 17:41 - Hírextra

A Lepress nevű, a maga nemében első kiadó célja, hogy meleg nőknek szóló külföldi irodalmi műveket publikáljon elsősorban, de nem kizárólag a cseh leszbikus olvasók számára - mondta Marketa Navratilova, a kiadó vezetője, aki hangsúlyozta: a kiadó által forgalmazott könyvekben két nő kapcsolata teljesen normális viszonyként jelenik meg, nem pedig olyan kapcsolatként, amely ellen küzdeni kellene.

A kiadónál eddig két amerikai írónő, Karen Williams és Karin Kallmaker leszbikus párkapcsolatokról szóló egy-egy művének (Love Spell, Just Like That) cseh fordításai jelentek meg. A LePress kiadványai könyváruházakban nem kaphatók, az érdeklődők interneten vagy telefonon tudnak belőlük rendelni. Navratilova szerint a csehországi leszbikus közösség pozitívan fogadta a kiadó megalapítását.

Csehország tavaly márciusban, az egykori szovjet blokk tagjai közül elsőként fogadott el törvényt, amely lehetővé teszi, hogy a homoszexuálisok hivatalosan is bejegyeztessék élettársi kapcsolatukat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását