2024. április 28. - Valéria

Federer legyőzte Samprast

A világ első számú férfi teniszezője, Roger Federer két játszmában legyőzte Pete Samprast, az 1990-es évek sztárját egy szöuli bemutató mérkőzésen.
2007. november 20. kedd 17:38 - Hírextra

A két világnagyság három mérkőzéses ázsiai körútjának első állomásán a vasárnapi Mesterek Kupáján diadalmaskodó svájci Federernek a vártnál talán nehezebb dolga volt a négy éve visszavonult amerikai csillag ellen. Sampras brillírozott a meccs elején, az első szervagémjében két ászt ütött és az első szettben 4:2-re is vezetett, igaz, végül 6:4, 6:3-ra kikapott.

A 36 éves amerikai játékos, akit kitörő lelkesedéssel fogadott a publikum, ugyan lassabb volt régi önmagánál és a "szokottnál" több ki nem kényszerített hibát vétett, mégis többször megvillantotta látványos szerva-röpte játékát.

"Nagyon jól éreztem magam a pályán. A cél az volt, hogy lehetőleg ne csak asszisztáljak, s ez sikerült, annak ellenére, hogy Federer a világ legjobbja én pedig már hosszú évek óta visszavonultam. Boldog vagyok, hogy meghívott erre a körútra" - nyilatkozta a mérkőzés után Sampras, aki pályafutása során egyszer játszott mostani riválisával, a 2001-es wimbledoni torna nyolcaddöntőjében, ahol öt szettben alulmaradt. "Nem tervezem, hogy visszatérek, ahhoz nagyon komoly ok kellene. Inkább otthon a televízióban nézem Roger-t, ahogy nyer."

"Pete volt a példaképpen, az ő játékán nőttem fel, úgy hogy nagyon jó érzés ellene játszani. Nehéz volt neki, hiszen régóta nem játszik, de nehéz volt nekem is, mert tőlem mindenki elvárja, hogy győzzek ellene" - nyilatkozta Federer.

A két szupersztár csütörtökön Kuala Lumpurban, szombaton pedig Makaón játszik egymással.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását