2024. április 20. - Tivadar

Három magyar dokumentumfilm premierje

Böszörményi Zsuzsa és Kai Salminen, Edvy Boglárka és Silló Sándor, valamint Szirmai Márton egy-egy friss munkája is meghívást kapott a csütörtökön kezdődő amszterdami IDFA-ra, a dokumentumfilmek nemzetközi seregszemléjére - közölte a Magyar Filmunió kedde
2007. november 20. kedd 15:17 - Hírextra

A huszadik születésnapját ünneplő IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam) versenyprogramjában Böszörményi Zsuzsa és Kai Salminen Hosszú utazás címmel készített magyar-finn koprodukciója, Szirmai Mártontól A süllyedő falu, valamint Edvy Boglárka és Silló Sándor Naplófilm, 12 voltam 56-ban című alkotása szerepel - írta Papp Csaba Zoltán.

A Magyar Filmunió munkatársa közleményében kitért arra: a Naplófilm különlegessége, hogy Csics Gyula 12 éves diák 1956-os naplójának feldolgozásához animációs technikákat is felhasználtak az alkotók.

Mindhárom munkát Amszterdamban láthatja először a nemzetközi publikum - tette hozzá.
Papp Csaba Zoltán beszámolt arról is, hogy a "dokumentumfilm Cannes-jaként" jegyzett IDFA információs programjában bemutatják Varga Ágota Szemünk fénye című munkáját is, amely Houstonban és Rio de Janeiróban nyert fesztiváldíjakat a közelmúltban.

A holland IDFA különböző programjain mintegy 200 dokumentumfilmet mutatnak be évente. A filmes ünnepen három szekcióban - 60 percnél hosszabb alkotások, 60 percnél rövidebb alkotások, továbbá első- és másodfilmek kategóriában - szállnak versenybe a munkák.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását