2024. április 29. - Péter

Churchill rokon drogügye

Winston Churchill dédunokáját, Nicholas Jake Bartont vád alá helyezték egy több millió dolláros drogügyletben való részvétel miatt Sydneyben.
2007. november 20. kedd 16:00 - Hírextra

A dédunokát tavaly júniusban vette őrizetbe az ausztrál rendőrség - amikor több razzia során a rendőrök 250 ezer ecstasytablettát foglaltak le összesen -, és mivel Barton nem folyamodott óvadékért, jövő február 22-ig, az ítélet kimondásáig előzetesben marad.

A 33 éves férfi beismerte bűnösségét: tudatosan vett részt nagy mennyiségű ecstasy kereskedelmében. Tettéért így akár 20 év börtönt is kaphat, de a híres nagyapára erősen emlékeztető Barton ellen korábban még ennél is súlyosabb volt a vád - kereskedelmi mennyiségű drog forgalmazása. Ekkor még akár az életfogytiglant is elérhette volna a büntetése.

Barton apja, James Barton (anyja egyébként Arabella Spencer Churchill) azt mondta, hogy fiának nem volt rálátása a bűncselekmény egészére, bár természetesen (még így is) hatalmas hibát követett el, amit őszintén megbánt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását