2024. április 28. - Valéria

Tüdőgyulladás okozta a halált

Gyors lefolyású tüdőgyulladás és nem fulladás okozta az öt hónapos kisfiú halálát szombaton a Győri Anya-, Csecsemő- és Gyermekotthonban - közölte a hétfői igazságügyi orvos szakértői boncolás eredményét a rendőrség.
2007. november 19. hétfő 18:00 - Hírextra
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensének tájékoztatása szerint a boncolás megállapította, hogy a légutak tiszták voltak, így a csecsemő nem hányadékbelehelés következtében hunyt el.

A szolgálatban lévő gondozónőt tanúként hallgatta meg a rendőrség. A tragédiát követően halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indult nyomozás ismeretlen tettes ellen. A vizsgálat célja annak kizárása, hogy esetleg mulasztás történt volna - mondta Kocsis Tünde alezredes.

A gondozónő szombat délelőtt tíz óra körül etette meg a kisfiút, majd babakocsiban kivitte levegőzni a teraszra. Amikor mintegy másfél óra múlva megnézte, a kisgyermek már nem mutatott életjelet. A mentők nem tudták újraéleszteni.

A szombati elsődleges orvosi vélemény szerint a csecsemő halálát hányadékbelehelés okozta. A halál pontos okára a hétfői boncolás választ adott - mondta a sajtóreferens.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását