2024. április 29. - Péter

Nyomozás a sztrájkoló vasutasok adatait rögzítő rendőrök ügyében

Nyomozást rendelt el az ügyészség a sztrájkoló vasutasok adatait rögzítő vasi rendőrök ügyében - közölte az MTI-vel a megyei ügyészség hétfőn.
2007. november 19. hétfő 20:57 - Hírextra

"A Mozdonyvezetők Szakszervezetének elnöke által tett feljelentés tárgyában - a feljelentés kiegészítésének teljesítését követően - a Szombathelyi Nyomozó Ügyészség hivatalos személy által elkövetett személyes adattal visszaélés bűntettének gyanúja miatt a nyomozást elrendelte" - írta közleményében Fejes Péter, a Vas Megyei Ügyészség szóvivője.

Hozzátette: a nyomozás határideje két hónap.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete azért tett feljelentést, mert az október 25-i előre bejelentett munkabeszüntetés idején a bobai állomáson két szolgálatban lévő rendőr elkérte egy sztrájkoló mozdonyvezető adatait - nevét, szolgálati helyét, a vonatszámot - illetve nyilatkozatot kért tőle arról, hogy részt vesz-e a munkabeszüntetésben. Hasonló eset történt az ostffyasszonyfai vasútállomáson is.

Nagy Ildikó, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Celldömölki Városi Rendőrkapitányság vezetője vizsgálatot rendelt el az említett két esettel kapcsolatban.

"A vizsgálat elsődlegesen megállapította, hogy sem országos főkapitányi, sem megyei főkapitányi utasítás nem határozta meg feladatul a mozdonyvezetők adatainak rögzítését. Ilyen utasítást a kapitányságvezető sem adott ki" - állt a rendőrség által kiadott közleményben.

A megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint "a celldömölki városi rendőrkapitányság szolgálatirányítói követtek el egyéni hibát, amikor a mozdonyvezetők nevének, valamint a vonatszámnak a rögzítését rendelték el, mely adatok megsemmisítésre kerültek".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását