2024. április 28. - Valéria

Van-e szociális válság?

A Népszabadság által megkérdezett szakértők szerint nincs szociális válság Magyarországon. A Fidesz elnöke azonban többször közölte már: szociális válság alakult ki Magyarországon, amelyhez az elmúlt öt év gazdasági, politikai hibasorozata vezetett - írja
2007. november 18. vasárnap 08:11 - Hírextra

 "Szociális válság nincs, rossz hangulat valóban van"- mondta Tamás Pál, a Magyar Tudományos Akadémia Szociológiai Intézetének igazgatója. A szocilógus értelmezése szerint akkor lehet arról beszélni, ha hirtelen, negatív törés áll be a társadalomban, mint ahogy a rendszerváltás után történt.

Ekkor ugyanis a vállalatok tömegei szűntek meg és hirtelen egymillió ember veszítette el munkáját. Kolosi Tamás szociológus, a Tárki elnöke szerint a korábbi évek hibás gazdaságpolitikája ellenére sincs válsághelyzet Magyarországon.

A szakember azt nem vitatja, hogy a megszorítások miatt az életszínvonal stagnál, de azt sem zárta ki, hogy idén reálértékben egy-két százalékos növekedés vagy csökkenés is lehet. Ezt a helyzetet azonban a szakértő szerint nem lehet válságnak nevezni - írja a Népszabadság.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását