2024. április 29. - Péter

Gazdák nehéz helyzetben

Kilátástalan helyzetbe került több somogyi, zalai és vasi gazda, mert egy szombathelyi felvásárló nem fizette ki őket. A betéti társaság összesen 240 millió forinttal tartozik nekik. 2006-ban több száz tonna kukoricát vett meg a termelőktől, de csak papír
2007. november 18. vasárnap 07:07 - Hírextra
Somogyban öt gazdálkodónak, majdnem 60 millió forinttal tartozik a betéti társaság. Czekmeiszter Csaba csaknem félmillió tonna kukoricát adott el nekik. Az árát, 16 millió forintot, máig nem kapta meg. Az adóhatóság viszont kéri az eladott kukorica adójárulékát, valamint a hitelezők a kölcsönadott pénzt, összesen több millió forintot, de nem tud fizetni. Bármikor elárverezhetik a lakását és a vagyonát - mondta a Független Hírügynökségnek Czekmeiszter Csaba, aki januárban feljelentést tett a rendőrségen, de a vizsgálat eredménye az lett, hogy nem történt bűncselekményt, mivel a fizetési készség állítólag megvan a bt-ben.

Czeikmeiszter Csabán kívül még öt somogyi gazdálkodó járt így. Nekik összesen 60 millió forinttal tartozik a betéti társaság. Egy éve hitegeti a gazdákat, hogy fizetnek. Ügyvédjükön keresztül levélben azt írták: ha a Bt. is megkapja a pénzét, utalnak. A gazdák feljelentették a céget. A bíróság nekik adott igazat, mégsem történt semmi, pedig végrehajtó is járt a betéti társaságnál.

Nem tudtak pénzt behajtani a társaságtól. A címüket, telefonszámukat folyamatosan változtatták, letagadtak mindent - mondta a Független Hírügynökségnek Széplábi Fülöp, egy másik érintett somogyi gazda.

Az eset nem egyedi. Zala és Vas megyében is így járt több termelő, de azt egyelőre nem tudni, pontosan hány. A Független Hírügynökség többször is kereste az érintett betéti társaság ügyvédjét, de nem érte el.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását