2024. április 18. - Andrea, Ilma

Szolidaritásból virrasztottak

Véget ért a Szolidaritás Éjszakája a nyugati téri aluljáróban szombat reggel 8 órakor - egész éjjel 30-40 ember virrasztott, hajléktalanok és civilek egyaránt. Sok volt az érdeklődő, igaz csak addig amíg a metró járt - tájékoztatta a Független Hírügynöksé
2007. november 17. szombat 12:25 - Hírextra

Az eseményre a szociális miniszter is ellátogatott: átvette a szervezetek nyilatkozatát, és ígéretet tett arra, hogy egyeztet velük a hajléktalanok ügyében - tette hozzá.

A szervező, az Utca Embere önkéntes hálózat és a hozzájuk csatlakozott 16 civil szervezet a fedél nélküliek problémájára és az állam felelősségre akarta felhívni a figyelmet a Szolidaritás Éjszakájával, amit immár negyedik éve rendeznek meg. Péntek délután négy órától kezdődött az esemény, és szombat reggel nyolcig tartott. Ezalatt ruhát, kétszáz adag babgulyást és egyéb ételt osztottak ki a rászolrulóknak, körülbelül 2-300 fedél nélküli embernek - mondta Misetics Bálint. A szóvivő szerint az volt az egyik legmeghatóbb része az éjszakának, amikor hajnali kettő körül egy pár - hallva az eseményről - egy nagy adag ételt hozott a virrasztó hajléktalanoknak.

A Szolidaritás Éjszakájára Lamperth Mónika szociális miniszter is elment - mondta Misetics Bálint. A miniszter átvette a civil szeveztet nyilatkozatát, amiben a hajléktalanok helyzetének rendezésére tettek javaslatokat. A szociális tárca vezetője ígéretett tett arra, hogy egyeztet az érdekvédőkkel az ügyben - tette hozzá.

A figyelemfelhívó akció következő állomása jövő hét szombaton lesz a Nyugati térhez közeli szórakozóhelyen. Ekkor a Menhely Alapítvány szervez jótékonysági raggie koncertet (Jótékonysági Reggae Sound System Buli) a szolidaritás jegyében. A fél nyolckor kezdődő rendezvényre téli ruha és konzerv a belépő. 2005-ben egyébként több száz zsáknyi ruha gyűlt össze a "belépőkből".

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását