2024. április 18. - Andrea, Ilma

MSZP: keret a párt tagjai közötti vitáknak

Az MSZP választmánya helyet és keretet biztosít a párt tagjai közötti vitáknak - mondta Simon Gábor, az MSZP választmányának elnöke szombaton Budapesten, a testület zárt ülését követő sajtótájékoztatón.
2007. november 17. szombat 17:28 - Hírextra

A választmány jelezte, hogy azoknak a vitáknak, amelyeket az MSZP vezető politikusai, tagjai meg kívánnak vívni, azt a testület nagyon szívesen befogadja; mint demokratikus párttestület terepet, helyet és keretet biztosít ezen viták számára - közölte a politikus a Károlyi-Csekonics rezidencián tartott választmányi ülés után.

Simon Gábor szerint ezzel kiküszöbölhető, hogy ezek a viták ne a nyilvánosságon keresztül megfogalmazott politikai üzenetek legyenek, hanem érdemi, egymással szót váltani akaró politikusok véleménycseréje. Ezeknek a vitáknak a végén van mód arra, hogy esetleg egy-egy területen korrekciót hajtsunk végre - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy Szili Katalinra, az Országgyűlés szocialista elnökére gondolt-e, az MSZP választmányának elnöke azt mondta, nem egy konkrét politikusra gondolt, általában a helyzetről beszélt.

Az elmúlt hetek országjárásnak tapasztalata - folytatta Simon Gábor -, hogy szerencsés volna végiggondolni: a következő két és fél évben milyen intézkedéseket, milyen ütemezéssel tudnak megvalósítani. Hozzátette, fontos lenne, ha ehhez olyan feladatmegosztás társulna, amely tisztázná, hogy a párt és a frakció milyen módon tudja a kormány tevékenységét támogatni.

Simon Gábor beszélt arról is, hogy komolyan kell venni azt a kritikát, miszerint nem fordítottak kellő figyelmet a társadalom többsége támogatásának megszerzésére. Mint mondta, nemcsak a párt Nagy párbeszéd nevű sorozata keretében, hanem szakmai konzultációk, egyeztetések és más találkozók keretében is meg kell tenni mindent, hogy ezen változtassanak.

A választmányi elnök úgy vélekedett, a támogatás megszerzése segíthet abban, hogy a Fidesz riogatása ne váljon valósággá, vagyis, ha kormányra kerülnek, visszavonják a reformintézkedéseket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását