2024. március 28. - Gedeon, Johanna

MSZP: jobb állapotok, mint ahogy az kívülről látszik

Lényegesen jobb állapotban vannak az MSZP szervezetei, mint ahogy az kívülről látszik - mondta Simon Gábor, a párt választmányának elnöke az MSZP helyi szervezeteiről készített felmérésről szombaton Budapesten sajtótájékoztatón.
2007. november 17. szombat 17:41 - Hírextra

Minden politikai erőnek képet kell kapnia saját szervezeteinek állapotáról, hogy meg tudjon felelni olyan politikai helyzeteknek, mint például a jövő évi népszavazás - indokolta Simon Gábor a felmérés elkészítését, amelynek eredményeiről Juhász Ferenc elnökhelyettes adott tájékoztatást a választmány zárt ülésén.

Az ülésről szólva Simon Gábor azt mondta, a beszámolóban nem minősítő megállapítások, hanem tények és információk hangzottak el. Az értékelés még nem zárult le, most indult el - jegyezte meg. Ugyanakkor hozzátette, lényegesen jobb állapotban van a szervezet, mint ahogy az kívülről látszik.
Egy nagyon kiélezett politikai versenyhelyzetben kell az MSZP szervezeti rendszerét hatékonyabbá tenni - mondta.

Közlése szerint a választmány egyetértett azzal, hogy a következő hónapokban erősíteni kell a pártszervezetek felelős vezetőinek, képviselőinek szerepét a reformok megértésében, megismertetésében és a reformok elfogadtatásában. Mint elmondta, korábban nem volt még ilyen felmérés.

Arra a kérdésre, mi lesz a kőbányai MSZP szervezet sorsa, hiszen részben fiktív beléptetésekkel duzzadt nagy szervezetté, Simon Gábor közölte: a budapesti elnökség és a kerületi MSZP-elnökök is tárgyalták már erről, és úgy döntöttek, belátható időn belül adminisztratív tagfelmérést kezdeményeznek Kőbányán.

A választmány elnöke elmondta, hogy Veres János pénzügyminiszter tájékoztatta a testületet a 2008-as költségvetésről. Az MSZP választmánya szerint a 2008-as költségvetés reális, megteremti annak lehetőségét, hogy mind a kormány programjában, mind a konvergencia-programban foglaltak megvalósuljanak - fűzte hozzá.

Simon Gábor ugyanakkor megjegyezte, néhány területen van mozgástér. Ezek között említette a nyugdíjak reálértéke és a családi pótlék növekedését, a szociális büdzsére fordítandó összeg emelkedését. Beszélt arról is, a közszférában a helyzet stabilizálása jelenti azt is, hogy további leépítésekre nincs szükség.

Kérdésre válaszolva elmondta, a választmány nem akarta a frakció szerepét átvenni, nem írt költségvetési módosító indítványokat. Elvárásaik politikai természetűek voltak - hangsúlyozta.
Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője az ötpárti tárgyalásokról tájékoztatta a választmányt. Ismertette azokat a törvényjavaslatokat, amelyeket Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a közélet megtisztítását célzó javaslatcsomagja nyomán fogalmaztak meg.

Simon Gábor szintén kérdésre válaszolva azt mondta, a testület ülésén nem esett szó az egészségbiztosítás átalakításáról. Mint megjegyezte, nem gondolták, hogy ezt a napirenden nem szereplő kérdést egy másik napirend részeként beszéljék meg, erről önálló napirendként is tárgyalni fognak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását