2024. április 26. - Ervin

Hány hétig tart még a sztrájk?

Negyedik napjába lépett szombaton a francia vasutassztrájk. Az állami SNCF vasúttársaság szerint a 700 TGV szupergyorsvonatból 180 közlekedik, a regionális vonatok 40 százaléka üzemel. A párizsi metróban a szerelvények egyötöde jár.
2007. november 17. szombat 14:31 - Hírextra
Pénteken az egyik vasutas-szakszervezet a munka felvételére szólította fel tagjait. A sztrájk részvevőinek száma folyamatosan csökken, de ettől a szolgáltatások még csak jelentéktelen mértékben javultak.

Nicolas Sarkozy elnök háromoldalú tárgyalásokat javasolt a szakszervezetek, a munkaadók és a kormányzat részvételével, de kikötötte, hogy a megbeszélések addig nem kezdődhetnek el, amíg le nem fújják a sztrájkot.

A sztrájkolók a kormányzat nyugdíjreformterve ellen tiltakoznak. Sarkozy meg akarja szüntetni a kedvezményes közalkalmazotti nyugdíjat. Ez 1,1 millió nyugdíjast és félmillió vasúti és energetikai aktív dolgozót érint.

1995-ben már az akkori elnök, Jacques Chirac is megpróbálta megszüntetni a közalkalmazotti kedvezményes nyugdíjat, de emiatt háromhetes országos sztrájk robbant ki, és az államfő kénytelen volt meghátrálni.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását