2024. április 30. - Katalin, Kitti

Valótlant állít az eladásokkal kapcsolatban a Figyelő

A Figyelő című hetilap immár második alkalommal közöl valótlan, illetve megalapozatlan tartalmakat, különböző informátorokra hivatkozva az OTP Garancia Biztosító eladásával kapcsolatban. OTP-közlemény.
2007. november 16. péntek 07:03 - Hírextra
Az OTP Bank 2007. szeptember 27-én tájékoztatta a tőkepiac szereplőit, illetve a nyilvánosságot arról, hogy többféle stratégiai alternatívát mérlegel annak érdekében, hogy az OTP Garancia Biztosító tovább javíthassa, illetve erősíthesse hazai és külföldi üzleti pozícióit. Ennek részeként lehetséges alternatíva szorosabb együttműködés kialakítása más biztosító társasággal.

A stratégiai partner keresése nyitott tenderen tanácsadó bevonásával zajlik. Ebben az eljárásban az OTP Garancia Biztosítóra az első fordulóban 10 ajánlat érkezett, amelyek között a további 9 pályázóval egyenrangú partnerként szerepelt az AXA. A francia tulajdonú biztosítótársaság azonban nem jutott a második fordulóba. Valótlan tehát a Figyelő legutóbbi számában hivatkozott informátorok azon állítása, amely szerint "az állhat a már majdnem megkötött üzlet kútba esésének hátterében, hogy a felek végül az ár kérdésében nem tudtak megegyezni". A legnagyobb magyarországi hitelintézet visszautasít minden olyan híresztelést, amely a korrekt üzleti folyamatokat, illetve tárgyalásokat negatívan befolyásolhatja.

Az OTP Bank tőzsdei társaságként az OTP Garancia Biztosító stratégiai partner keresési folyamatáról a jogszabályokat betartva, mindenkor a valós tényeknek megfelelő tájékoztatást ad.

Budapest, 2007. november 15.

OTP Bank Médiakommunikációs Osztály
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását