2024. június 12. - Villő

Utazzunk házi kedvenceinkkel

Nagy-Britanniában egyre többen vinnék, viszik magukkal kutyájukat, macskájukat, más háziállatukat, ha hosszabb-rövidebb utazásra indulnak - derül ki egy szigetországi felmérésből.
2007. november 16. péntek 08:38 - Hírextra

Nagy-Britanniában a házi kedvencek populációja mintegy 49 millió egyedet számlál. Étkeztetésükre tulajdonosaik a számítások szerint 2007-ben 2,7 milliárd fontot (közel 963 milliárd forint) költenek, s az összeg évente 4 százalékkal növekszik - olvasható a brit TravelMole utazási iroda honlapján.

A britek ugyanis egyre inkább családtagként tekintenek háziállataikra, s mint ilyeneket, nem hajlandók idegenek gondjaira bízni, ha hosszabb-rövidebb időre útra kelnek. A TravelMole megrendelésére végzett felmérés szerint évente 6 százalékkal többen viszik magukkal kutyáikat-macskáikat, madaraikat.

Ezt a tendenciát immár nem hagyhatják figyelmen kívül az utazási irodák, tömegközlekedési eszközök, a hotelek, s egyéb szállásadóhelyek. A felmérés készítői szerint az érintett cégek a jövőben a házi kedvenceknek nyújtott szolgáltatásokért évente 30 százalékkal több bevételre számíthatnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását