2024. április 20. - Tivadar

Téli élménykert Budapesten

Színes programok, meghosszabbított nyitva tartás és játékok várják az Állatkert látogatóit péntektől egészen karácsonyig. A Téli élménykert nevet viselő programsorozatról pénteken számolt be Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert sajtóreferense.
2007. november 16. péntek 15:07 - Hírextra
Elmondta: az ünnepeket megelőző csaknem hathetes időszakban a szokásos látnivalókon kívül változatos programokat kínálnak. Játékparkkal, állatbemutatókkal, pónilovaglással, kocsikázással kedveskednek látogatóiknak.

Hétvégente színpadi előadások színesítik a programokat. Szombat délelőtt fél tizenegytől a Marcipán cica előadás látható, délután fél négytől pedig a Bóbita bolond bál. Vasárnap Kéri Kitty és az Óperenciás Bábszínház gólyalábasai szórakoztatják a közönséget. A következő hétvégeken fellép többek között Levente Péter, Gryllus Vilmos, Eszményi Viktória és Heilig Gábor, a Kaláka együttes és a Mesekocsi Bábszínház.

Természetesen a kert valamennyi lakója, az állatok és a növények is láthatók, méghozzá este nyolc óráig. A látványt sötétedés után ünnepi világítás teszi még hangulatosabbá. Ebben az időszakban az Állatkert kedvezményes belépővel is szolgál: délután három órától minden látogató kevesebbet fizet a jegyért. A felnőttjegy 15 óra után 1700 forint helyett 1200, a gyermek-, diák- és nyugdíjasjegy pedig 1200 forint helyett 700 forintba kerül.

A Téli élménykert programmal az Állatkertnek az a célja, hogy az ünnepeket megelőző hetekben az ilyenkor szokásos "vásárlási láz" mellett alternatív, élményekben gazdag, maradandó programot kínáljon a családoknak - fogalmazott Hanga Zoltán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását