2024. május 3. - Tímea, Irma

Nincs támogatás

Tovább folytatódnak a tankönyvkiadók létét fenyegető kormányzati intézkedések: most a felsőoktatási tankönyvek fejlesztési támogatását szüntette meg az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) - írta a pénteki Magyar Nemzet.
2007. november 16. péntek 08:52 - Hírextra

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülete (MKKE) szerint a támogatás megvonása következtében több mint ezerféle szakkönyv nem kerülhetett piacra - olvasható a cikkben.
Zentai Péter László, MKKE igazgatója a lapnak elmondta: 1996-ban, az indulás évében még 600 millió, 2006-ban pedig csak 100 millió forint fejlesztési támogatást kapott a felsőoktatási tankönyvkiadás, idén pedig az összes támogatást megvonta az oktatási tárca. Mint mondta: a bolognai folyamat új követelményeket hozott, amelyekhez új kiadványokra lenne szükség.

A tavalyi, 100 millión forintos támogatás a romló tendencia megállítására aligha lenne képes, de a teljes összeomlást megakadályozhatná - jegyezte meg.

A cikk azt is jelzi, hogy a lap az ügyben az oktatási tárca sajtóosztályát is megkereste, ahol péntekre ígértek nekik választ a feltett kérdésekre.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását