2024. április 28. - Valéria

Egyhangú támogatás az új rendőrkapitánynak Zalában

Egyhangúlag támogatta pénteken a Zala megyei közgyűlés Tiborcz János ezredes kinevezését a megyei rendőr-főkapitányság élére. Az új vezetőt az országos rendőrfőkapitány mutatta be a rendkívüli közgyűlés keretében tartott meghallgatáson.
2007. november 16. péntek 15:58 - Hírextra
Bencze József emlékeztetett arra, hogy a rendőrség a schengeni csatlakozás és a határőrség integrációja miatt is több kihívás előtt áll, ez utóbbi a közigazgatás eddigi legnagyobb átalakítása.

Az integrált rendőrség megnövekedett feladatai miatt volt szükség több új megyei főkapitány kinevezésére, de minden rendőri vezető azonos vagy magasabb szinten folytatja munkáját, senkit nem küldtek nyugdíjba.

A zalai rendőr-főkapitányságot eddig irányító Nemes Zoltán elérte a nyugdíjkorhatárt, de kérte, és meg is kapta a szolgálati jogviszonyának meghosszabbítását - közölte Bencze József. Hozzátette: az eddigi zalai főkapitányközvetlenül mellette, vagyis az országos rendőrfőkapitány kiemelt főtanácsadójaként, a határőrségi integrációval foglalkozik a jövőben .

Utódját, a mostanáig a Körmendi Rendészeti Szakközépiskolát igazgató Tiborcz Jánost úgy mutatta be a megyei közgyűlés tagjainak, mint célratörő, határozott és felelős parancsnokot, aki "jó állapotú kapitányságot vesz át", amelynek állománya a csatlakozó 400 határőrrel együtt 1.160 főre bővül januártól. Ide kerül vissza az autópálya-rendőrség zalai állománya is.

A megye bűnügyi és közbiztonsági helyzetét illetően Bencze József elmondta: kis mértékben nőtt a balesetek száma, bár csökkent a halálos tragédiáké, ugyanakkor javult a bűnügyi helyzet, a felderítés eredményessége. Az országos rendőri vezető mindezek ellenére nem tartja elegendőnek az elért eredményeket, az új zalai kapitánytól további javuló mutatókat vár.

Bencze József Tiborcz Jánosról elmondta: 27 éve rendőr, pályafutása jelentős részében Vas megyében dolgozott. Körmenden kapitány, Szombathelyen a megyei kapitányság hivatalvezetője volt. Dolgozott az ORFK állományában, miniszteri biztosként az APEH Bűnügyi Igazgatóságának rendőrségi integrációját irányította, később a Belügyminisztérium humánpolitikai helyettes államtitkáraként tevékenykedett.

Az új zalai főkapitány 2005 augusztusától mostanáig vezette a körmendi rendészeti iskolát. Utódja ezen a poszton Orbán Péter, nyugalomba vonuló Vas megyei rendőrfőkapitány lesz - közölte Bencze József.

A Zala Megyei Közgyűlés meghallgatásán Tiborcz János elmondta: a határőrség integrációja Zala megyében különösen nagy feladatot jelent. Ez az egyetlen megye ugyanis Magyarországon, amelynek - Horvátország, illetve Szlovénia irányába - schengeni külső és belső határa is lesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását