2024. április 20. - Tivadar

Baranya volt rendőrfőkapitánya koordinálja a rendőrség felkészítését

Sárközi Ferenc, Baranya leköszönő rendőrfőkapitánya koordinálja a jövőben a rendőrség felkészítését a 2010-es pécsi Európa kulturális fővárosa (EKF) programra - közölte az EKF-program főigazgatója pénteken a baranyai megyeszékhelyen.
2007. november 16. péntek 13:42 - Hírextra
Sárközi Ferenc dandártábornok tapasztalt, világlátott rendőri vezető, aki tudását sikerrel kamatoztathatja a 2010-es rendezvények eredményes lebonyolításáért - mondta Mészáros András sajtótájékoztatón.

Az EKF-program főigazgatója hangsúlyozta: kevesebb, mint három év múlva az ország és a világ figyelme az egyetemes kultúrát képviselő Pécsre irányul, így kiemelten fontos, hogy megteremtsék a biztonság és a gördülékeny lebonyolítás feltételeit.

Sárközi Ferenc azt közölte, hogy munkaanyagot készít a programmal kapcsolatban a rendőrségre háruló feladatokról. Szavai szerint ebben - a megnövekedett vendégforgalomra számítva - megkülönböztetett figyelmet szentel a közlekedés-szervezés és a bűnmegelőzés teendőire, de javasolja majd az építkezések biztosítását, továbbá a rendőrök idegen nyelvi oktatásának erősítését, valamint a rendezvénysorozat népszerűsítését rendőrautókon.

A tábornok megjegyezte: ettől függetlenül a közelmúltban már két, 15 millió forint összértékű program is indult a helyi rendőrök EKF-fel összefüggő felkészítésére.

Az országos rendőrfőkapitány október 30-án, indoklás nélkül kezdeményezte hat megyei rendőrfőkapitány, köztük Sárközi Ferenc vezetői kinevezésének visszavonását az igazságügyi és rendészeti miniszternél. Sárközi Ferenc az országos rendőrfőkapitány kiemelt főtanácsadója lett, helyét Dakos József határőr dandártábornok foglalta el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását