2022. szeptember 30. - Jeromos

Az élet iskolája

Több mint kétezer, Zala és Vas megyei diák vesz részt ebben a tanévben Az élet iskolája elnevezésű személyiségfejlesztő programban - mondta Bártfai Edit programvezető pénteki sajtótájékoztatóján Zalaegerszegen.
2007. november 16. péntek 19:08 - Hírextra
Az élet iskolájában a fiatalok a munka világával ismerkednek, felkészítik őket a pályaválasztásra, valamint a munkaerőpiacon, az ügyintézésben és a felnőtt életben való helytállásra.

A Magyarországon a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány szervezésében az elmúlt évben hat, Zala megyei közoktatási intézményben kezdődött el a hároméves program. A képzés során az erre felkészített pedagógusok - többnyire osztályfőnöki órák keretében - a játékos, problémamegoldó gyakorlatok során megfelelő önismeretre, a konfliktusok kezelésére, munkavégzésre és közösségi tanulásra készítették fel diákjaikat.

A programban résztvevő osztályok, csoportok egy-egy önálló projektet - mint például a diákhét lebonyolítása, az iskola szelektív hulladékgyűjtése - is készítenek.

Az idén már mintegy száz, Zala és Vas megyei pedagógus "oktat" Az élet iskolájában, a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskolán pedig - önálló kurzus keretében - 120 tanárjelölt kapcsolódott a programhoz - mondta Bártfai Edit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását