2024. április 12. - Gyula

A jó meleg Afrika, hol fülledt a kisfóka...

Mindenáron afrikai akar lenni egy fóka: már másodszor indul a forró földrész felé. A fókát Szaharának hívják, és azért, mert Afrika partjainál bukkantak rá, még tavaly.
2007. november 16. péntek 12:20 - Hírextra
Nagy-Britanniába szállították, ahol kiheverte vándorlása fáradalmait, majd hosszas vendéglátás után gondozói nemrégiben szabadon engedték. A fóka szíve azonban úgy tűnik, immár örökre a napos vidékeké, ismét rossz irányba kormányozta magát: ahelyett, hogy normális élettere felé, Északnak indult vona, megint Délnek vette az irányt.

Megfigyelők szerint az utóbbi néhány évben számos hólyagos fóka bukkant fel az Északi-sarkkörnél jóval délebbre. Egyesek szerint az emlősök a tengeri áramlatokat vagy a halrajok mozgását követik, de egyik elméletre sem találtak eddig bizonyítékot. Arra pedig végképp nem, hogy mi vonzza Szaharát a forró kontintens felé.

Tamara Cooper, a dél-angliai Nemzeti Fókarezervátum vezetője cáfolta azt a vélekedést, hogy az állat egyszerűen "kedveli" a meleg vizet, vagy hogy netán didereg északon. "A hólyagos fókák igen vastag zsírréteget hordanak a bőrük alatt. Sosem fáznak."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását