2024. március 29. - Auguszta

Útlezárással demonstrálnak

Az agrárágazatban a termelők megélhetését megnehezítő intézkedések és az egészségügyi reform az emberek sújtó terhei miatt félpályás útlezárással járó demonstráció kezdődött csütörtökön a 33-as főúton, Tiszafürednél.
2007. november 15. csütörtök 15:06 - Hírextra

"Elegünk van abból, hogy a mezőgazdasági termelőknek egyre nagyobb gondot jelent a megélhetés, családjuk eltartása, miközben csúszik a különböző agrártámogatások kifizetése és a kirótt kötelezettségek, így például a vizitdíj vagy a tandíj tovább növelik kiadásainkat" - jelölte meg tiltakozásuk célját a Márkus László, a civil kezdeményezés egyik szervezője az MTI-nek.

Mint elmondta, a vártnál kevesebben jelentek meg a demonstráció első napján. 12 gépjárművel foglalták el az úttest fél oldalát, de ha az idő esősebbre fordul, az akciót a résztvevők érdekében a tervezett 16 óránál is hamarabb befejezik. A tiltakozást november 30-áig kívánják folytatni - tette hozzá.
A rendőrségtől kapott információ szerint a demonstrációt a 33-főút Debrecen felé vezető irányában a 40. kilométerszelvényétől mintegy másfél kilométeres szakaszra jelentették be. A 9-től 16 óráig tervezett akcióra 150-200 ember várható részvételét jelezték a szervezők.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását