2024. március 29. - Auguszta

Szélsőjobb kopp az EP-ben

Szerdán megszűnt az Európai Parlamentben (EP) a szélsőjobboldali frakció. Az EP szabályai szerint egy képviselői csoportnak legkevesebb 20 politikusból kell állnia. Két román képviselő kilépésével azonban 20 fő alá csökkent az Identitás, Hagyomány, Szuver
2007. november 15. csütörtök 08:01 - Hírextra
Taps és hangos zsivaj köszöntötte az ITS fölbomlását az EP-ben. Martin Schulz, a szocialisták frakcióvezetője azt mondta: "örülünk, hogy eltűnt ez a frakció. Hiszen tagjai nem európai demokraták." A német politikus hozzátette: " jó hír, hogy az ultranacionalista csoportosulás végre nem tudja az európai adófizetők pénzét idegengyűlölő és újfasiszta eszméik támogatására használni".

A Nagy-Románia Párt képviselők azért léptek ki az ITS-ből, mert az olasz Alessandra Mussolini, a fasiszta diktátor unokája, a múlt héten sértő kijelentéseket tett a román állampolgárokra, miután egy romániai roma Rómában megerőszakolt, kifosztott és megölt egy olasz nőt. A szélsőséges frakció idén januárban alakult meg, miután Bulgária és Románia is csatlakozott az Európai Unióhoz. Korábban ugyanis nem volt elegendő a taglétszám a képviselői csoport megalakításához.
Forrás: fh
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását