2024. április 29. - Péter

Program értelmileg akadályozottaknak

Érdekérvényesítési programot indított értelmileg akadályozottaknak a Nem Adom Fel Alapítvány; a cél az, hogy országos képviseleti fórumot alakítsanak számukra - hangzott el a mozgalom csütörtöki bemutatkozó sajtótájékoztatóján, az Országházban.
2007. november 15. csütörtök 16:14 - Hírextra

A cél az, hogy ezek az emberek elmondhassák problémáikat, és a döntéshozókkal kapcsolatba kerülve, maradva befolyással lehessenek az őket is érintő ügyekre; ennek érdekében először megyeszékhelyeken tartanak előadásokat számukra tapasztalati szakértők - azaz sorstársaik - e témában - mondták el.

Az egyik szervező, a maga is értelmileg akadályozott Farkas Miklós elmondta, fontos, hogy ügyeik vitelében támogatást kapjanak, az a cél, hogy tevékenységeikben önmaguk bontakozhassanak ki, ne a segítők.

Korózs Lajos, az Országgyűlés Ifjúsági, szociális és családügyi bizottságának elnöke annak fontosságát hangsúlyozta, hogy az értelmileg akadályozottak is szerezzenek demokratikus tapasztalatokat, és közben lássák, hogy van értelme az önszerveződésnek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását