2024. április 25. - Márk

Ludwigban a legátfogóbb kiállítás

A Ludwig Kortárs Művészeti Múzeum történetének eddigi legátfogóbb kiállítása nyílik csütörtökön a Művészetek Palotájában. Az intézmény 1996-os nyitókiállítása óta ez a kortárs kiállítóhely legnagyobb tárlata - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Pirin
2007. november 15. csütörtök 06:58 - Hírextra
A látogatók a múzeum anyagát képező ötszáz alkotásból csaknem háromszáz művet nézhetnek meg. A nagyszabású kiállítás anyaga a múzeum mindhárom emeletét megtölti, áttekintést adva a hatvanas évektől napjainkig a nemzetközi és magyar kortárs képzőművészeti tendenciákról.

A gyűjtemény alapjául a Ludwig házaspár 1989-es, 70 művet számláló adománya szolgál, amelyet két évvel később 95 darabból álló tétellel bővítettek ki. A kiállításon megtekinthető két késői Picasso festmény, de megtalálhatók az amerikai és angol pop-art művészek alkotásai is, mint például Warhol, Lichtenstein, Oldenburg munkái.

A hatvanas évek úgynevezett progresszív magyar festészetének néhány fontos műve mellett, a nyolcvanas évek jelentős magyar és külföldi alkotói is helyet kaptak. A tárlaton a legújabb művészgeneráció munkáit is kiállították. "Minden mozi" címmel pedig a gyűjtemény videós anyagából is láthat a közönség egy új válogatást.

Aki a teljes, ötszáz darabos Ludwig-gyűjteményről szeretne képet kapni, annak néhány hónapig még várnia kell. 2008 elején jelenik meg a múzeum átfogó katalógusa.
Forrás: fh
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását