2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Kovács Ágit felmentették

A Magyar Úszó Szövetség fegyelmi bizottsága szerint Kovács Ágnes az október 30-i doppingellenőrzés során nem valósított meg doppingvétséget. A határozat ellen 15 napon belül lehet fellebbezni.
2007. november 15. csütörtök 16:49 - Hírextra

Ha ez megtörténik, a Darnyi Tamás olimpiai bajnok vezette, másodfokon a jogerős határozatot meghozó fellebbviteli testület következhet.

A döntésről értesíteni kell a Nemzeti Doppingellenes Koordinációs Testületet (NDKT), a sport-szakállamtitkárságot, az Európai (LEN) és a Nemzetközi Úszó Szövetséget (FINA). Utóbbi kettő, amennyiben nem ért egyet a döntéssel, a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordulhat, amely változtathat azon, azaz felmentés esetén határozhat eltiltásról. Ez történt a tunéziai Uszama Melluli esetében, akit pozitív tesztje után hazája szövetsége csak figyelmeztetésben részesített. A FINA ezért a CAS-hoz fordult, amely 18 hónapra eltiltotta a versenyzőt, s megfosztotta a melbourne-i világbajnokságon szerzett arany- és ezüstérmétől.

Az elégtelen mintaadás, illetve annak megtagadása egyformán a doppingszabályok megsértésének minősül. A diszkoszvető Fazekas Róbertet előbbi, a kalapácsvető Annus Adriánt utóbbi miatt tiltották el két évre, s fosztották meg athéni olimpiai aranyérmétől.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását