2024. május 6. - Ivett, Frida

Magyarok a szumó-világbajnokságon

Három férfi és két női versenyző képviseli Magyarországot a szombat-vasárnapi, thaiföldi szumó-világbajnokságon. Erről Elek Sándor, a Magyar Sumo Szakszövetség alelnöke tájékozatta az MTI-t a csapat szerda éjjeli indulása előtt.
2007. november 14. szerda 20:09 - Hírextra
 A válogatott "húzóneve" a birkózóként olimpiai ezüst- és világbajnoki bronzérmes Bárdosi Sándor, aki szumósként kétszer volt már Európa-bajnok. Ő a vb-n 85 kg-ban áll rajthoz. A plusz 115 kilósok között és az open kategóriában is próbálkozó Libor Dezső vb-n és Eb-n egyformán volt már második és harmadik is, míg Barta Péter (115 kg) a juniorok mezőnyében nyert kontinensbajnokságot idén júniusban, Budapesten. A nőknél a Világkupa-győztes, világbajnoki harmadik és Európa-bajnok Kálló Gyöngyi (plusz 80 kg és open), továbbá Makrai Erika (plusz 80 kg) próbál szerencsét Csiangmajban.
Mindkét nemnél rendeznek csapatversenyt is: Bárdosiék teljes létszámban szerepelhetnek a háromfős együttesek vb-vetélkedőjében, ugyanakkor az anyagi és szakmai okokból csak kétfős női válogatott hátrányból, 0-1-ről kezdi a csapatviadalt, bár ha mindkét egyéni meccsüket megnyerik, duettként is sikeresek lehetnek a triók között Kállóék.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását