2024. május 2. - Zsigmond

Lyukas zászló, teltház

Teltházas vetítésen mutatták be Hollywoodban A Lyukas Zászló című 56-os dokumentumfilmet, Kovács Klaudia és Hules Endre alkotását.
2007. november 14. szerda 08:04 - Hírextra

A 97 perces filmet az Amerikai Filmintézet rangos seregszemléjén, az AFI FEST keretében láthatta a közönség az ArcLight moziban - tájékoztatta a Los Angeles-i magyar főkonzulátus kedden az MTI-t.
A Lyukas zászló (Torn from the Flag) bemutatja az 56-os magyar forradalom előzményeit, folyamatát és következményeit, megvilágítja a nemzetközi összefüggéseket szemtanúkkal és szakértőkkel készített interjúk, valamint korabeli felvételek segítségével.

Az Egyesült Államokban, Magyarországon, Olaszországban és Oroszországban forgatott 97 perces alkotásban egyéni sorsok villannak fel, megszólalnak egykori áldozatok hozzátartozói, és nyilatkozik egy ávós tiszt is. A filmkockákon megszólal mások mellett Göncz Árpád, Henry Kissinger és Habsburg Ottó.

A nagy tapssal fogadott bemutató után az alkotók - köztük Kovács Klaudia író, producer, rendező, Hules Endre író, rendező, Honti Zoltán operatőr és Adams George társproducer - ismertették az alkotás születésének körülményeit. Külön köszönetet mondtak az amerikai magyarság szervezeteitől és a magyar külképviseletektől kapott segítségért.

Az alkotók a közönséggel együtt megemlékeztek az idén júliusban elhunyt híres amerikai-magyar operatőrről, Kovács Lászlóról, aki - talán utolsó alkotásaként - e film vezető operatőre, egyben Zsigmond Vilmos Oscar-díjas operatőrrel együtt executive producer volt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását