2024. május 7. - Gizella

Évadnyitó a delhi magyar intézetben

Kulturális fesztiválokkal, népzenei koncertekkel, kiállításokkal, film- és könyvbemutatókkal ünnepli 30. évadját a Delhi Magyar Tájékoztatási és Kulturális Központ (DMTKK). A jubileumi eseménysort Neeraj Mittra indiai festőművész kiállításával nyitották m
2008. szeptember 10. szerda 12:20 - Hírextra
A delhi magyar intézet gazdag programkínálatot állított össze a most nyíló évadra: a "Fókuszban a DMTKK 30 éve" elnevezésű rendezvénysorozat keretében összesen öt helyszínen, Trivandrumban, Kochiban, Thrissurban, Chandigarhban és Delhiben rendeznek kulturális fesztiválokat, amelyeken magyar és roma népzenei koncertek, kiállítások, filmvetítések, irodalmi és színházi estek, könyv- és gasztronómiai bemutatók követik egymást - tudatta a DMTTK az MTI-vel.

Az évadnyitó kiállításon bemutatkozó Neeraj Mittra az indiai művészek legfiatalabb generációjának egyik ígéretes tehetsége; a mostani kiállítása - számos csoportos tárlaton és művésztáborban való részvétel mellett - immár a 13. egyéni bemutatkozása. Ifjú kora ellenére munkásságát máris számos rangos kitüntetéssel ismerték el - közölte az intézet.

A DMTKK választása a kultúrák közötti párbeszéd évéhez kapcsolódva esett a fiatal indiai művészre, hangsúlyozva ezzel is, hogy az intézet nem elszigetelve, hanem a helyi kulturális életbe mélyen beágyazódva kívánja folytatni a tevékenységét - olvasható a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását