2024. május 22. - Júlia, Rita

Sólyommal galambok ellen

Ezer dolláros - 170 ezer forintos - bírságot javasol kivetni minden New York-i galambetetőre a megapolisz vezetőségének egyik tanácsosa. Simcha Felder emellett fogamzásgátlóval és légierő bevetésével akarja megritkítani a galambállományt.
2007. november 14. szerda 08:08 - Hírextra

 A légierő amerikai lenne ugyan, de nem harci repülőgépekből, hanem sólymokból állna. A hadjárat célja az emberek egészségének védelme a galamboktól, melyek mindegyike évente bő tíz kiló ürülékkel szennyezi New Yorkot.

A Galambemberek (The Pigeon People) nevű amerikai madárvédő szervezet - amely főképp sérült madarakat ment - igencsak felháborodott a tervezett hadjárat hallatán. Mint mondták, inkább értékelni kellene, hogy van némi vadélet New Yorkban.

A galambok amúgy nem őshonosak Amerikában, európai telepesek révén házigalambként kerültek a földrészre. A jelen New York-i galambjai az ő elvadult leszármazottaik.

Más nagyvárosokban is próbálkoztak már galambritkítással: Londonban sólymokat vetettek be riasztásul, ám túl drágának bizonyult a projekt. Velencében a galambeledel árusításának tilalmával próbálkoznak eredményt elérni, Los Angelesben fogamzásgátlóval, Baselben tojáscserével: valódiakat műtojásokkal váltottak fel a fészkekben.

Amúgy egy New York-i parknak már volt egyszer - 2003-ban - galambok elleni légvédelme: egy sólyom, ám rövid éltű volt a projekt, mert rátámadt egy kutyára - chihuahuára -, mire "leszerelték".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását